Bellevue Hill House

Bellevue Hill House expresses in the built form, ideas and approaches to residential design that reflect context and meaning.

Bellevue Hill House

Bellevue Hill House expresses in the built form, ideas and approaches to residential design that reflect context and meaning.

Bellevue Hill House

Bellevue Hill House expresses in the built form, ideas and approaches to residential design that reflect context and meaning.

Bellevue Hill House

Bellevue Hill House expresses in the built form, ideas and approaches to residential design that reflect context and meaning.

Bellevue Hill House

Bellevue Hill House expresses in the built form, ideas and approaches to residential design that reflect context and meaning.

Overview

The approach was to create a strong architectural identity that interpreted and drew its inspiration from the character of the area. The house is intended to age gracefully over time becoming a part of its site as well as the greater context.

The project was very carefully and thoughtfully designed and immaculately built; a culmination of several years of ongoing work and commitment to create a piece of architecture that we believe makes a significant contribution to the area and the wider housing community as a whole.

The lighting was formulated based on the architectural vision of the house. Every aspect of the design was looked in concept design and a solution sort to enhance the architectural context of the spaces. Kobe Track Spot with CRI 97+ was specifically chosen to highlight the kitchen as a feature within the space bringing out the red tones from the timber. The architects also wanted to flush mount the track to make the whole system appear unobtrusive. White with a gold inner trim created the track light a subtle high-end aesthetic.

The Gilbert pendant from Panzeri was the perfect choice as the ambient light softened the mood from the spotlights creating comfortable layers of light. Its red supply cable was a soft touch linked the space well with the outside.

The double downlight has been an architectural trend for many years. The Titanium semi-recessed from Unios is a downlight that extends slightly past the ceiling for a semi-surface mounted aesthetic. These downlights were placed in few different places around the house – in the bathroom, corridor and living area.

ETC 310 inground light fittings from WE-EF were used in the driveway for durability with the best light source in its category which tips into domestic lighting.

Project Detail

Location

Bellevue Hill, Sydney

Architect

MASQ Architecture

Photography

Ben Guthrie

Builder

North Residential Construction

Engineer

Martin Zimmerman

Share this Article

Products

Products used in this project

Gilbert

Panzeri

Projects

Bellevue Hill House

Bellevue Hill, Sydney

The Running Man

Sydney Olympic Park Gateway

Scribbly Gum by Jade Oakley

Law Courts in Canberra, ACT

Fremantle Prison Canteen

Fremantle, Western Australia

Avoca Beachfront Residence

123 Avoca Drive, Avoca NSW

Randwick Racecourse Carpark

Randwick Racecourse

Afterpay Fit-Out

Surry Hills

141 Walker Street Office

141 Walker St

Residence in Queens Park, Sydney

Queens Park, Sydney

Barwon Medical Imaging

Geelong, VIC

200 George

Sydney CBD

Host Building

Surry Hills, Sydney

8 Chifley

8 Chifley Square, Sydney CBD

Bennelong Bridge / Homebush Bay Bridge

Wentworth Point - Rhodes

Avoca House

Cape Three Points Road

Matisse Beach Club

The Esplanade, Scarborough, WA

Arena Calcetto

Paddington Reservoir Gardens

Anzac Memorial - Hyde Park

Hyde Park, Sydney

The Calyx

Royal Botanic Gardens, Sydney

Village Roadshow

Level 4, 235 Pyrmont St, Pyrmont

UTS Tower

University of Technology Sydney

Bondi Park

Bondi Beach

Laithwaites Wines

Surry Hills

Tramsheds Harold Park

Forest Lodge, NSW

AstraZeneca Australia

47 Talavera Rd, Macquarie Park NSW

Gargangula

Country NSW

Cheltenham Station

Cheltenham Station, Sydney

Ferrari Maserati Sydney

862-874 Elizabeth Street, Waterloo

Aurrum Office in Double Bay

Bay Street, Double Bay, Sydney

Central Station Grand Concourse

Eddy Ave, Haymarket NSW

Newsletter

Subscribe to our newsletter to keep upto date with our latest products and developments.