Aurrum Office in Double Bay

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

Aurrum Office in Double Bay

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

Aurrum Office in Double Bay

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

Aurrum Office in Double Bay

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

Aurrum Office in Double Bay

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

Aurrum Office in Double Bay

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

Aurrum Office in Double Bay

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

Aurrum Office in Double Bay

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

Aurrum Office in Double Bay

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

Aurrum Office in Double Bay

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

Overview

A newly retro-fitted administration office space for an Aged Care company Aurrum in Double Bay

The Entrance – the wall-to-wall window of the entrance, raised an immediate challenge. It had to satisfy the architect's design intent as well as the client’s budget. The architect Andreas Antoniades was looking for a standout solution. He wanted an individual look using a new lighting concept.

Light Culture presented the pendant luminaire from PANZERI – Golden Ring, as well as a smaller version of the same ring, in black colour. The rings were suspended one-within-the-other element to create a spacious, as well as a good illumination effect.

The Kitchen - a generous area with a kitchen and the break-out zone merged into one space. It has lowered ceiling and no daylight, therefore the architect required a good, comfortable and non-glary lighting without the space being overlit.

This was achieved by using up lights - Watts Up 240 on the walls in the break-out zone, as well as a suspended linear LED profile - Sideways Sally 20 over the kitchen bench. The result created a perception of two different spaces. Above the counter, the linear LED profile Down Hill Dan 14 provided an even light for the kitchen basin and the food preparation area.

The overall result was a happy architect and his satisfied client.

Project Detail

Location

Bay Street, Double Bay, Sydney

Architect

Antoniades Architects

Photography

Leif Prenzlau

Lighting Designer

Projects

Perth International Airport, Departure Lounge

View Project

Host Building

View Project

Griffith University Multi-Level Carpark by Raylinc Lighting, QLD

View Project

8 Chifley

View Project

Barooga Sports Bar

View Project

Bennelong Bridge / Homebush Bay Bridge

View Project

Avoca House

View Project

Matisse Beach Club

View Project

White Bay Cruise Terminal

View Project

Arena Calcetto

View Project

Saturday indesign 2011 "Pop Culture"

View Project

Anzac Memorial - Hyde Park

View Project

The Calyx

View Project

Village Roadshow

View Project

UTS Tower

View Project

Sydney Olympic Park Train Station

View Project

Bondi Park

View Project

Laithwaites Wines

View Project

Tramsheds Harold Park

View Project

AstraZeneca Australia

View Project

Gargangula "Nike" Sculpture

View Project

Cheltenham Station

View Project

Ferrari Maserati Sydney

View Project

Aurrum Office in Double Bay

View Project

UTS Faculty of Design, Architecture and Building

View Project

Ulumbarra Theatre in Bendigo by Buckford Illumination Group, VIC

View Project

Central Station Grand Concourse

View Project