AstraZeneca Australia

AstraZeneca Australia’s 3,000 m2 Office offers for its 200 employees the opportunity to work in four different ‘zones’ and different styles of working and collaborating.

AstraZeneca Australia

AstraZeneca Australia’s 3,000 m2 Office offers for its 200 employees the opportunity to work in four different ‘zones’ and different styles of working and collaborating.

AstraZeneca Australia

AstraZeneca Australia’s 3,000 m2 Office offers for its 200 employees the opportunity to work in four different ‘zones’ and different styles of working and collaborating.

Overview

AstraZeneca Australia’s 3,000 m2 Office offers for its 200 employees the opportunity to work in four different ‘zones’ and different styles of working and collaborating. The idea of this project is to give the employees more flexibility while working and allow to feel more comfortable.

The four ‘zones’ in the AstraZeneca Australia workplace include:

The Base Zone – the open plan work areas, private work areas, project areas, informal meeting areas, community spaces.

This is the main open plan area, where the busy work environment is and where no one always works at the same desk. Here was a task to bring smartness to the linear lighting system. The Energyline linear lighting system range of customization was pushed to the maximum, with motion sensors embarked on each run, so the light shines in full intensity where people are working. In more quiet areas, a stand by light level is set to maintain lighting level to the minimum.

Another feature of Energyline linear system was the capability to integrate the emergency lighting inside the extrusion, so none of the parts were visible from the continuous architectural lines of lights. A particular light blue colour of Energyline linear was exactly matching the theme colour of the space and was flowing with the rest of the ceiling and furniture features.

The Unplugged Zone – the area where employees can relax on large lounges, prepare meals in the large home styled kitchen, make coffee in the second office kitchen, take in the sunlight on the tucked away booths, order coffee or lunch at the café.

In this context, there was a deliberate choice of rupture in the type of lighting selected, where a warm colour temperature was favoured together with a different colour finish for the extrusion runs, to accentuate the zoning.

The Connect Zone – includes conference rooms with the video conferencing and audio-visual systems, the boardroom, private meeting and collaborative spaces.

The Virtual Zone – this zone isn’t a physical zone, but it is the integrated technology overlaid in the workplace. One standout feature includes Wi-Fi technology that allows staff to locate each other within the building at any time, enhancing collaboration.

Project Detail

Location

47 Talavera Rd, Macquarie Park NSW

Architect

Futurespace

Photography

Nicole England Photography

Engineer

Aurecon Sydney

Share this Article

Projects

Bellevue Hill House

View Project

The Running Man

View Project

Scribbly Gum by Jade Oakley

View Project

Fremantle Prison Canteen

View Project

Avoca Beachfront Residence

View Project

Randwick Racecourse Carpark

View Project

Afterpay Fit-Out

View Project

141 Walker Street Office

View Project

Residence in Queens Park, Sydney

View Project

Roche Pharmaceuticals

View Project

Barwon Medical Imaging

View Project

200 George

View Project

Hazan Healthy Smiles Dental in Bronte, Sydney

View Project

Lighting up the boardroom at the Andreas Antoniades Architects Office

View Project

Westfield Carousel - New Multi Storey Carpark by Lighting Options, WA

View Project

Perth International Airport, Departure Lounge

View Project

Host Building

View Project

Griffith University Multi-Level Carpark by Raylinc Lighting, QLD

View Project

8 Chifley

View Project

Bennelong Bridge / Homebush Bay Bridge

View Project

Avoca House

View Project

Matisse Beach Club

View Project

Arena Calcetto

View Project

Anzac Memorial - Hyde Park

View Project

The Calyx

View Project

Village Roadshow

View Project

UTS Tower

View Project

Sydney Olympic Park Train Station

View Project

Bondi Park

View Project

Laithwaites Wines

View Project

Tramsheds Harold Park

View Project

AstraZeneca Australia

View Project

Gargangula

View Project

Cheltenham Station

View Project

Ferrari Maserati Sydney

View Project

Aurrum Office in Double Bay

View Project

UTS Faculty of Design, Architecture and Building

View Project

Ulumbarra Theatre in Bendigo by Buckford Illumination Group, VIC

View Project

Central Station Grand Concourse

View Project

Newsletter

Subscribe to our newsletter to keep upto date with our latest products and developments.